Vitale MetselwerkenAl ruim 175 jaar is metselbedrijf Haring actief als de beste metselaars. Echt vakmanschap is wat de klant van de metselaars mag verwachten. Maar er is meer. Haring denkt ook aan het welzijn van zijn klanten. En daarom wordt hoog vitaal gemetseld. Vitale metselwerken zorgen voor een gezonder binnenmilieu door de stralingswerende gevels. Zodat de mensen thuis geen last hebben van de negatieve effecten door straling van buitenaf. En thuis écht een plek wordt om op te laden.

Dagelijks worden we blootgesteld aan straling door kabels en zendmasten (umts, gsm). De meeste tijd merken we daar niets van, maar gezond is het niet. En dat is voor veel huizenbouwers reden om uit te kijken naar een stralingswerend bouwwerk. En dan bent u bij Haring vitale metselwerken aan het goede adres.
Om hoog vitaal te werken, metselen we met hoog vitaal water en schelpkalkmortel.

Voordelen schelpkalkmortel

  • Gezond binnenmilieu. Het stucwerk van schelpkalkmortel is waterdamp doorlatend en reguleert de luchtvochtigheid, geen schimmels en huisstofmijt.
  • Droger. Geen ontsierende vochtplekken op buitengevel, drogere spouw, betere isolatie.
  • Duurzaam. Het voegwerk vergt de eerste tientallen jaren geen onderhoud. De mortel ademt, trekt CO2 aan en voorkomt daarmee algvorming.
  • Elastisch. Het metselwerk is goed bestand tegen trillingen en wisselende belastingen. Bovendien heeft schelpkalkmortel een zelfherstellend vermogen doordat het een luchthardende kalk is.
  • Milieuvriendelijk. Schelpen zijn een hernieuwbare grondstof, schelpenbanken groeien voortdurend aan. Bakstenen zijn na sloop makkelijk afbikbaar en klaar voor hergebruik.

Voordelen vitaal water
Hoog vitaal water is water zoals water behoort te zijn. Dankzij een vitaliser op de waterleiding krijgt het water zijn oorspronkelijke structuur, zoals het water uit een bergbeek. Bovendien beschikt vitaal water over een zeer hoge energetische ( Bovis)waarde. Het water heeft vele kwaliteiten en is in eerste instantie bedoeld voor een beter welzijn.

De combinatie van schelpkalkmortel en hoog vitaal water zorgt ervoor dat Haring vitale metselwerken een goed leefbare woonsituatie kan creëren. Proefondervindelijk weet het metselbedrijf dat hoog vitaal metselwerk de straling van buitenaf reduceert. En door meerdere stralingsvrije woningen bij elkaar in de buurt te bouwen, zorgen we voor een nog krachtiger energieveld, minder straling en een beter milieu.